(Ans) Under which act the crown took over the Government of India in to its own hand?

0
135

Under which act the crown took over the Government of India in to its own hand? KBC Marathi Offline Quiz Answers

KBC Marathi Offline Quiz Answers Today 15th June 2022

Question 1) Under which act the crown took over the Government of India in to its own hand?

Answer: Government of India Act, 1858

Question 2) Where does Yamuna river originate from?

Answer: Yamunotri

Question 3) Who was the founder of Arya Samaj?

Answer: Swami Dayanand Saraswati

Question 4) Luni is the largest river system of which state?

Answer: Rajasthan

Question 5) India’s ‘Black Revolution’ was related to the production of which of these?

Answer: Petroleum

Question 6) What is the name of the international boundary between India and China?

Answer: McMohan Line

Question 7) Which of the following lines join the point of equal atmospheric pressure?

Answer: Isobar

Question 8) Who was the first Governor General of India?

Answer: William Bentick

Question 9) Which is the Longest National Highway of India?

Answer: N.H-44

Question 10) When is International Yoga Day celebrated?

Answer: 21 June

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here